BKT se adapteaza la provocarile operatiunilor de manipulare industriala

Activitatile logistice industriale creeaza numeroase provocari pentru operarea utilajelor in acest mediu si in special pentru anvelopele cu care sunt echipate. Pentru transportul si manipularea marfurilor este nevoie de stabilitate absoluta, tractiune, capacitate de incarcare si, nu in ultimul rand, de un nivel sporit de confort in timpul condusului. Dar, mai presus de toate, este esential ca anvelopele sa asigure un nivel considerabil de putere si robustete: mai ales in cursul operatiunilor logistice, inlocuirea unei anvelope din cauza deteriorarii sau perforarii ar necesita noi investitii si ar cauza perioade de inactivitate pentru vehicul, afectand astfel productivitatea.
In plus, proiectarea vehiculelor industriale, inclusiv a stivuitoarelor, se dezvolta rapid cu produse care beneficiaza de pe urma tehnologiei tot mai avansate. Pentru a face fata cerintelor si provocarilor cu care se confrunta un sector aflat in continua evolutie, BKT lucreaza incontinuu la proiectarea unor solutii industriale care sa le ofere utilizatorilor cele mai bune performante si sa fie adecvate pentru utilajele din ce in ce mai sofisticate. Din acest motiv, compania indiana dezvolta noi compusi extrem de rezistenti la taiere, rupere si la calduri foarte mari, care pot sa transporte sarcini grele, mentinand totodata o excelenta valoare TKPH (raportul mediu dintre greutatea transportata de vehicul si km/h).

Anvelope pentru stivuitoare

In cadrul gamelor principale de anvelope proiectate de BKT pentru a imbunatati performanta stivuitoarelor moderne, se remarca gama MAGLIFT, care garanteaza performante optime din punct de vedere al sigurantei si al capacitatii de incarcare, asigurand totodata o buna distributie a sarcinii si o stabilitate excelenta. Este o anvelopa solida, extrem de rezistenta, proiectata pentru a reduce riscul de derapare chiar si in conditii extreme, datorita firelor de otel care ranforseaza structura produsului. Anvelopele MAGLIFT au in componenta lor un compus special, care le face deosebit de rezistente la uzura si la taieturi. In plus, pentru confortul operatorilor, a fost introdus un compus mai moale in partea centrala a sectiunii anvelopei, oferindu-le astfel operatorilor un nivel excelent de confort in timpul condusului.

MAGLIFT ECO este o anvelopa prevazuta cu fire de otel incorporate in talon, care ofera tractiune maxima si previne orice tip de derapare. In plus, este realizata cu doua straturi de compus din cauciuc si are o forma speciala si caneluri foarte largi, asigurand o stabilitate exceptionala si o distributie excelenta a sarcinii. Printre caracteristicile sale distinctive se numara si protectia speciala a jantei, conceputa pentru a o proteja impotriva deteriorarii si a loviturilor. Rezistenta redusa la rulare si rezistenta ridicata la supraincalzire garanteaza eficienta maxima. MAGLIFT ECO este disponibila in versiunile standard si „LIP”, cea din urma avand un talon asimetric datorita caruia nu mai este nevoie sa se adauge flanse.

Pe de alta parte, MAGLIFT PREMIUM a fost proiectata pentru stivuitoarele folosite pentru cele mai dificile operatiuni si este prevazuta cu o banda de rulare mai adanca pentru a garanta un ciclu de viata indelungat. Datorita designului special al benzii de rulare, anvelopa le ofera operatorilor un control excelent al directiei si o foarte buna tractiune spre inainte si in lateral. Canelura centrala a benzii de rulare asigura o rezistenta scazuta la rulare. Este disponibila atat in versiunea standard, cat si in versiunea “LIP”.

Pe langa MAGLIFT, o alta solutie extrem de performanta pentru stivuitoare este LIFTMAX LM 81, anvelopa cu o structura in intregime din otel, ce garanteaza un nivel maxim de putere si robustete pentru carcasa si rezistenta redusa la rulare, care se transpun in costuri de operare scazute si un ciclu de viata mai mare pentru anvelopa. LIFTMAX LM 81 asigura un confort excelent in timpul condusului, esential pentru acest tip de activitate, in special pe drumuri lungi, si o stabilitate exceptionala chiar si la viteze mari.

Aceste produse speciale pentru stivuitoare se alatura unei game deja bogate dedicate utilajelor si vehiculelor care executa operatiuni de incarcare, compactare, construire, reciclare, logistica, manipulare industriala si in porturi, lucrari edilitare, excavare, transport si transport intermodal.

Obiectivul BKT este acela de a raspunde cerintelor numeroase si diverse ale utilizatorilor, furnizand anvelope adecvate si speciale pentru fiecare tip de operatiune. Din acest motiv, compania lucreaza in permanenta pentru a-si largi gama de anvelope, care cuprinde in prezent peste 3.200 de produse.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare